top of page

Energi

 

Byggeriet er født energivenligt til at holde på varmen gennem bl.a. lette vægge mod den overdækkede glasgade mellem de 2 rækker af boliger. Et tegn på dette er for eksempel, at glasgaden er frostfri og at middelhavsplanter har rigtig gode kår der.

Vi er så heldige, at vi blandt beboerne har en elektriker, der løbende optimerer alle installationer, som. ventilation, fjernvarme, industrikøkken og fælles vaskeri. Vi har kommunens ord for, at vi har gjort rigtig meget for at spare energi. Derfor har vi for eksempel fået dispensation i forhold til fælles målere.

I 2002 fik vi solfangere til opvarmning af boligerne og varmt vand til forbrug (herunder vaskeriet).                      I efteråret 2012 fik vi et stort solcelleanlæg. Solcelleanlægget yder omkring 40.000kWh, hvilket er ca. 75% af vores årlige samlede forbrug til både fælles el og el i de enkelte boliger.


Vi nåede akkurat at være en del af 'den gamle ordning' med fuld pris for overskud i solrige perioder. Vi profiterer også af, at vi har fælles målere, ellers havde vi ikke kunne få så stort et anlæg som vi fik.

Se i øvrigt vores energimærke fra 2016 her.

bottom of page